De 10 Værste Jobs For Din Hørelse

ImageGen-2.jpg

Når du planlægger, hvilket job du godt kunne tænke dig at have, er risikoen for høreskader på jobbet måske noget af det sidste, du tænker på.

At blive udsat for støj over 85 dB over længere tid anses som skadeligt og kan give hørenedsættelse. Jo højere og længere lyden er, des mere kan det skade din hørelse.

Her er en liste over de 10 mest høreskadende jobs:

10. Frisør

Støjen fra flere hårtørrere som larmer samtidig, rammer ofte 85 dB og kan give en gradvis hørenedsættelse.

9. Børnehavepædagog

Med alle raserianfaldene, skrigeriet, gråden, råbende børn og højlydt sang, som følger med hverdagen i en børnehave eller daginstitution, bliver din hørelse jævnligt udsat for støjniveauer over 85 dB.

8. Motorcykelkurér

Omend ikke det mest almindelige job i Danmark, er motorcykler – uanset brug – kendt for deres utrolige støjniveau, som sammen med den støj vindsuset giver, kan nå op på hele 103 dB.

7. Gartner

Buskryddere og græsslåmaskiner giver ikke alene den dejlige duft af nyslået græs, men kan også byde på støjniveauer op til 107 dB, som kan give alvorlige skader på hørelsen.

6. Musiker, DJ, lydmand eller natklubarbejder

De fleste ansatte på natklubber bliver udsat for støj over 115 dB, og med musikken, der konstant hamrer af sted hele natten, er disse jobs højrisiko for din hørelse.

5. Tømrer

Høj larm fra f.eks. elektriske værktøjer og andet maskineri er en uundgåelig del af jobbet som tømrer. En borehammer alene rammer 120 dB.

4. Byggearbejder

Som byggearbejder bruger man ofte tungt maskineri, et trykluftsbor rammer hele 130 dB – et yderst skadeligt niveau.

3. Minearbejder

Som alle andre jobs, hvor man bruger tungt maskineri, vil støj være en risikofaktor. Minearbejde er ingen undtagelse, hvor støjniveauet kan nå op på 135 dB.

2. Formel 1 kører

At sidde i cockpittet på en Formel 1 bil kan bogstavelig talt være øredøvende uden beskyttelse, med decibel omkring 135 dB.

1. Lufthavnspersonale

Lyden af et fly, der letter og lander, når op på 140 dB. Handling- og ground personale i lufthavne, er dermed i den største risiko for at få høreskader.

Lydeffekter

Det essentielle er at beskytte sin hørelse korrekt, og langt de fleste arbejdspladser er opmærksomme på problemet og sikrer god beskyttelse af deres medarbejderes hørelse. Men sådan var det ikke nødvendigvis for bare få år siden, og man ser mange ældre med hørenedsættelse, som skyldes et støjfyldt arbejdsliv.

Kilde: www.health24.com 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret med *. Sikkerhedsspørgsmålet er: Hvad er 1+1

scroll to top