Fire Ud Af Ti Musikere Lider Af Nedsat Hørelse

ImageGen-3.jpg

At spille musik er ifølge en ny undersøgelse en kæmpe risikofaktor i forhold til at få nedsat hørelse. Mere end 40 procent af musikere i Storbritannien har nedsat hørelse og hele 75 procent lider af tinnitus.

NEDSAT HØRELSE ER en relativ normal tilstand blandt musikere. I en britisk undersøgelse tjekkede man 692 musikeres hørelse i alderen 18 til 75, og opdagede, at 40,5 % af musikerne havde nedsat hørelse. 75 % af personerne med nedsat hørelse led også af tinnitus, og mere end én ud af fem var overfølsomhed over for lyd (hyperacusis).

Permanent nedsat hørelse 

Hørelsen er essentiel. Ikke mindst for musikere. Konsekvensen af nedsat hørelse kan være enorm og af afgørende karakter for musikere, fordi de er helt afhængige af deres hørelse. 78,3 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at musikken skyldes deres nedsatte hørelse og 50 procent har søgt professionel hjælp.

De, der ikke har søgt hjælp for deres nedsatte hørelse, siger at det at hørenedsættelsen er en naturlig del af musikerlivet.

Ikke alle beskytter sig

Selvom 81 % af deltagerne mener, at musikere bør bruge høreværn, er det kun to ud af tre som rent faktisk bruger det. De, der ikke bruger høreværn, har forskellige bevæggrunde. 38 % fortæller, at det er for omkostningsfuldt, og andre mener, at det påvirker deres hørelse negativt, og dermed deres sang og spil. Nogle syntes også det er for upraktisk.

Kendte musikere med problemer med hørelsen

Flere britiske musikere har talt åbent om deres hørenedsættelse, fordi de gerne vil opfordre deres kolleger i branchen til at beskyttelse hørelsen. Pete Townsend, sangskriver og guitarist i bandet The Who, lider af nedsat hørelse og tinnitus på begge ører. Han mener, at den stammer fra støj fra koncerter og optagelser i studiet.

Chris Martin, forsanger i bandet Coldplay, har lidt af tinnitus i over 10 år. “Siden jeg startede med at bruge høreværn er det ikke forværret […] Men jeg ville ønske, at jeg havde tænkt på det tidligere. Nu bruger vi altid støbte ørepropper for at beskytte vores ører,” har han tidligere udtalt. Noel Gallagher, tidligere sanger i bandet Oasis, har også fået diagnosticeret tinnitus.

Undersøgelsen er foretaget af organisationen Help Musicians UK.

Kilde: www.helpmusicians.org.uk 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret med *. Sikkerhedsspørgsmålet er: Hvad er 1+1

scroll to top