Ny Undersøgelse: Hver Fjerde Ung Får Tinnitus Af Høj Musik

ImageGen-9.jpg
Tinnitus kan være så højt, at det bliver svært at sove, og det kan være tegn på alvorligere høreproblemer senere i livet. Vi skal blive bedre til at forebygge, siger eksperter.

Koncerter under en blå festivalhimmel eller mobilen godt skruet op til yndlingstonerne giver mange unge høreproblemer, tyder en ny international undersøgelse på.

Mere end halvdelen af de adspurgte unge mellem 11-17 har oplevet kortvarige høreproblemer, og hver fjerde har oplevet at få tinnitus gennem længere tid. Musikoplevelser bliver angivet som årsag i mere end halvdelen af tilfældene.

»Det er et højt tal, og det stemmer godt overens med min oplevelse af, at rigtig mange unge pådrager sig høreproblemer, som bliver værre med årene. Da jeg var unge skrattede højtalere eller høretelefoner, hvis jeg hørte høj musik. Det gør de ikke længere. Afspilleren kan bare oplades i et stik i stedet for, at man skal ud og købe batterier. De tekniske fremskridt betyder, at man kan høre musik højt i god kvalitet meget oftere og i længere tid«, siger Søren Vesterhauge, der har arbejdet som forsker og ørelæge ved Rigshospitalet og siden ved privathospitalet Aleris-Hamlet.

Læs mere på politiken.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret med *. Sikkerhedsspørgsmålet er: Hvad er 1+1

scroll to top