Tinnitus kan vise sig som andet end den kendte hylen, susen eller brummen. Nogle personer oplever i stedet en pulserende rytme, der slår i takt med deres hjerte.

Personer der lider af denne såkaldte pulserende tinnitus, kan høre deres egen puls hamre i øret. Mange af os kender til dette, umiddelbart efter vi har dyrket sport eller anden anstrengende aktivitet. Men hos nogle går denne lyd ikke væk igen.

Mulige årsager til dette forstyrrende problem er mange. En af dem kan være ændringer i blodomløbet omkring øret. En anden kan være en åreforsnævring omkring øret, som får blodet til at løbe stærkere gennem de andre årer.
I nogle tilfælde kan den pulserende tinnitus skyldes, at nogle er mere bevidste omkring lydene i deres krop end andre.

Hvis den pulserende lyd bliver et problem, er det vigtigt at søge lægehjælp, så det kan fastslås om der er tale om alvorlig sygdom. Dette er dog yderst sjældent tilfældet.

Som med almindelig tinnitus, kan pulserende tinnitus lindres hvis personen lærer at takle den gennem den rette vejledning og behandling.

Kilde: oneinseven, issue 43, 2004; ’Zur Problematik des pulsierenden Tinnitus’, Wiener Klinische Wochenschrift, issue 112/2, 2000; ’Pulsatile tinnitus’, Otolaryngologic Clinics of North America, issue 36, 2003